Τραχανάς σούπα με τομάτα και Μανουρομυζήθρα.

ΥΛΙΚΑ

  • Τραχανά γλυκό ή ξινό
  • Μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Πελτέ ντομάτας
  • Ζάχαρη
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
  • Μανουρομυζήθρα Μεσσηνίας
  • Νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον τραχανά.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν.

Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Μόλις το μείγμα μας χυλώσει, καρυκεύουμε και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη μανουρομυζήθρα.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata