Συντελεστές

Kalamata Gastronomy

Η ιστοσελίδα “Kalamata Gastronomy” δημιουργήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας με σκοπό να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της πόλης, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στον γαστρονομικό τουρισμό της περιοχής.

Η λέξη “Kalamata” είναι παγκοσμίως γνωστή λόγω της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ. Δεν έχει ταυτιστεί παραταύτα με την πόλη της Καλαμάτας, χάνοντας έτσι η περιοχή μας μία ευκαιρία να κερδίσει μία θέση στους γνωστότερους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Με τη ιστοσελίδα αυτή, τα προϊόντα που παρουσιάζονται, το τεράστιο φωτογραφικό υλικό, τα βίντεο και τα γραφιστικά θα δημιουργηθεί το brand name της Καλαματιανής Γαστρονομίας, με βασικό σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων μας αλλά και την προσέλκυση τουριστών.

Συντελεστές

Υπεύθυνη για την κατασκευή της ιστοσελίδας, τη δημιουργία των φωτογραφιών και των βίντεο αλλά και των γραφιστικών είναι η εταιρία IN.DEV.IN που εδρεύει στην πόλη της Καλαμάτας.

Τη συγγραφή και επιμέλεια των κειμένων ανέλαβαν οι διατροφολόγοι και επιστημονικοί συνεργάτες, από την Καλαμάτα, Νίνα Καρκατζούλη και Σοφία Κωστέα.

Για την επιλογή των ενδεικτικών συνταγών που προβάλλονται στην ιστοσελίδα βοήθησε ο Μεσσήνιος σεφ, Πάρης Κωστόπουλος.

Άνθρωποι και επιχειρήσεις της πόλης βοήθησαν επίσης κατά τη διαδικασία δημιουργίας του μεγάλου αυτού έργου, τα ονόματα των οποίων θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα.