ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ φρέσκα σύκα
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 5-6 σταγόνες λεμονιού
ΥΛΙΚΑ
Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια. Αν οι φλούδες είναι χοντρές, τις αφαιρούμε. Αν είναι μαλακές και λεπτές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύκο όπως είναι.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα σύκα, τη ζάχαρη, την κανέλα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου μία ώρα.
Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράζει, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού.
Ανακατεύουμε πάλι ανακινώντας την κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για ακόμα 1 – 2 λεπτά.
Όσο είναι καυτή, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα, μέχρι να κρυώσει.