Λαλάγγια

Παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής. Ουσιαστικά πρόκειται για λαδοκούλουρα, τα οποία πλάθονται με αλεύρι και νερό σε λεπτές λωρίδες διπλώνοντάς τα. Τηγανίζονται σε καυτό ελαιόλαδο.

Μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι του πρωινό γεύματος, προσφέροντας αρκετή ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Αγαπημένο συνοδευτικό σε παραδοσιακά τραπέζια, μαζί με τη σφέλα, τις ελιές, το παστό και το λουκάνικο.

Η κριτσανιστή τους υφή και η αγνή γεύση τους μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, καθώς πρόκειται για ένα τηγανιτό προϊόν.