Ξίδι

Η Καλαμάτα φημίζεται για το βαλσαμικό ξίδι με τη φινετσάτη γεύση, το σκούρο καραμελέ χρώμα του και την παχύρρευστη υφή του.

Φτιάχνεται από μούστο σταφυλιών, ο οποίος τοποθετείται για την ωρίμασή του σε ξύλινα βαρέλια και αποκτά το ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα, καθώς και την έντονη γεύση του.

Φυσικό προϊόν με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, αφού παράγεται από κόκκινα σταφύλια, ενισχύοντας τη διατροφική του αξία και προστατεύοντας τον οργανισμό από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Δεν περιέχει συντηρητικά, χρώματα και πρόσθετα, ενώ αποτελεί πηγή σιδήρου, ασβεστίου και μαγνησίου.

Είναι ένα προϊόν φτωχό σε θερμίδες, γι’ αυτό χρησιμοποιείται άφοβα σε διάφορες συνταγές, ακόμη και ως μαρινάδα για κρέατα.

Δίνει έντονο χαρακτήρα στις σαλάτες, με τη συνοδεία αποξηραμένων σύκων, σταφίδων, ανάλατων ξηρών καρπών ή και φρούτων, συνδυάζοντάς το μοναδικά με το καλαματιανό ελαιόλαδο.

%ce%be%cf%8d%ce%b4%ce%b9-2

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata