ΥΛΙΚΑ
- Φιλέτο μοσχάρι γάλακτος
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
- Καλαμπόκι φρέσκο
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
- Κρεμμύδι ξερό
- Μαιντανός
- Τοματίνια
- Αλάτι
- Πιπέρι μάυρο αλεσμένο
- Χυμός φρέσκο λεμόνι
- Ζωμός μοσχάρι
- Κόκκινο ξηρό κρασί
- Κόρν φλάουερ
ΥΛΙΚΑ
Αλατίζουμε και λαδώνουμε ελαφρώς το καλαμπόκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο grill.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το καλαμπόκι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ελάχιστο χυμό λεμονιού.
Κόβουμε το φιλέτο μοσχάρι σε περίπου 160γρ βάρους, το καρυκεύουμε και το σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να επιτύχουμε ψήσιμο σε βάθος.
Ψήνουμε το φιλέτο στο βαθμό που επιθυμούμε.
Αφαιρούμε το φιλέτο και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό.
Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.
Αραιώνουμε λίγο κορν φλάουερ σε κρύο νερό και δένουμε την σάλτσα μας.
Δοκιμάζουμε την σάλτσα και καρυκεύουμε.