ΥΛΙΚΑ
- Γαύρο φρέσκος
- Αλάτι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια.
Τον ξεπλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον αλατίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.
Αλευρώνουμε το γαύρο και τον τινάζουμε λίγο, ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά γύρω – γύρω.
Σερβίρουμε αμέσως τον γαύρο με λεμόνι.