Χοιρινό φρικασέ με άγρια χόρτα Ταϋγέτου

ΥΛΙΚΑ

  • Χοιρινό για κατσαρόλα με δέρμα
  • Χόρτα άγρια διάφορα
  • Ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Άνηθο
  • Χυμός από φρέσκο λεμόνι
  • Κορν φλαουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας

Εκτέλεση

Αφού ψιλοκόψουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε.

Κόβουμε σε μερίδες το κρέας, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει καλά. Το ρίχνουμε κι αυτό μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε όλα μαζί.

Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να σκεπάζει το κρέας. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα χόρτα πολύ καλά, ώστε να φύγουν τα χώματα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα οπού βράζει νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα 10λεπτο περίπου.

Στη συνέχεια σουρώνουμε τα χόρτα και μισή ώρα περίπου πριν γίνει το χοιρινό, ρίχνουμε τα χόρτα να μαγειρευτούν όλα μαζί και προσθέτουμε τα ανάλογα καρυκεύματα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αφού έχουμε αραιώσει το κορν φλάουερ. Κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού και το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να πάρει 2-3 βράσεις. μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata