Παστέλι

Χαρακτηριστικό παραδοσιακό γλύκισμα από σουσάμι και μέλι, το οποίο συναντάται σε πολλές παραλλαγές (φυστίκι, αμύγδαλο) και διαφορετικές υφές (μελάτο, τραγανό).

Το μελάτο παστέλι αποτελεί κυρίαρχο προϊόν της Καλαμάτας.

Συντηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, ενώ προτιμότερα είναι τα παστέλια που δεν έχουν επιπλέον προσθήκη ζάχαρης.

 Όντας προϊόν άκρως πρακτικό και εύκολα μεταφερόμενο, θεωρείται κατάλληλη επιλογή για ενδιάμεσο γεύμα, καθώς αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας.

Έχει υψηλή διατροφική αξία, καθώς τόσο το σουσάμι, όσο και το μέλι, προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Περιέχει υψηλό ποσοστό λιπιδίων, τα οποία ανήκουν κυρίως στα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, δηλαδή τα «καλά» λιπαρά της διατροφής.

Αποτελεί εναλλακτική πρόταση πρωινού, σε συνδυασμό με 1 γιαούρτι ή 1 ποτήρι γάλα ή 1 χούφτα ξηρούς καρπούς (φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια κ.ά.).

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata