Παντζαροσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ.παντζάρια με τα φύλλα τους
  •  3 κουταλιές της σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
  •  1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  Ξίδι σταγόνες

Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ) σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τα παντζάρια σε βαθύ πιάτο και τα αλατίζουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ξίδι.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata