ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μελιτζανάκι μικρό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 χούφτα ασβέστη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αμυγδαλόψιχα λευκή
ΥΛΙΚΑ
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια. Τα χαράζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι, ίσα – ίσα να χωράει το αμύγδαλο που θα μπει αργότερα.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό (να καλύπτει τα μελιτζανάκια). Βάζουμε τον ασβέστη μέσα σε ένα τουλπάνι ή πυκνό τούλι και τον τοποθετούμε μέσα στα μελιτζανάκια, ανακατεύοντας το νερό. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα.
Την άλλη μέρα πετάμε το νερό και ξεπλένουμε πολύ καλά τα μελιτζανάκια. Τα βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι και βάζουμε ένα αρκετά βαρύ πράγμα από πάνω για 6-8 ώρες, ώστε να μην πικρίσουν.
Βάζουμε τα αμύγδαλα. Όσο πιο πολλά αμύγδαλα, τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Βάζουμε μαζί περίπου 1-1/5 λίτρο νερό, τη ζάχαρη και τα μελιτζανάκια.
Τα αφήνουμε να δέσουν. Στο τέλος ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι. Όταν κρυώσει το γλυκό, το μοιράζουμε σε βαζάκια.