Διαλεχτά κομμάτια χοιρινού κρέατος, με αρώματα από μπαχάρια και πορτοκάλι, καπνιστά και βρασμένα σε κρασί. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα κομματάκια πορτοκαλιού που περιέχουν.
Μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω του τρόπου επεξεργασίας τους.
Όντας ένας εξαιρετικός μεζές για ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο τζάκι, πρωταγωνιστεί στο Καλαματιανό τραπέζι τακτικά όλο το χρόνο.
Καλύπτει σημαντικά τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.