Δίπλες Καλαματιανές

ΥΛΙΚΑ

  • 220 γρ γάλα
  • 220 γρ χυμός πορτοκάλι
  • 220 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
  • 250 γρ άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
  • 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • λάδι για τηγάνισμα

Για το μέλωμα

  •  500 γραμ. μέλι
  • καρύδια ψυλοκομμένα
  • 500 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες και όταν σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, τις ρολάρουμε κατά μήκος, διπλώνοντας με δύο πιρούνια. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για να γίνει σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Περνάμε τις δίπλες από το σιρόπι.

Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata