Τηγανόψωμο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  •  1 κ/γ αλάτι
  •  1 κ/σ ξίδι
  •  2 κ/σ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
  •  1½ φλυτζάνια νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα. Ρίχνουμε το ξίδι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό.

Ζυμώνουμε καλά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε.

Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.

Τηγανίζουμε σε αρκετά καυτό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και ελιές ΠΟΠ Καλαμών.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata