ΥΛΙΚΑ
- Βιολογικό Μεσσηνιακό πετιμέζι
- Νερό
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Κανέλα
- Καρύδι τριμμένο
- Σουσάμι
ΥΛΙΚΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση, σε δύο διαφορετικά μπολ.
Στο ένα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Αδειάζουμε τα δύο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα να ζεστάνει και προσθέτουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζουμε στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η μουσταλευριά να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη μουσταλευριά σε ρηχά πιάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με το σουσάμι, την κανέλα και τα καρύδια.