Σύκα φρέσκα και αποξηραμένα (τσαπέλες)

Υπάρχουν σε αφθονία συκιές στην περιοχή της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας, με χαρακτηριστική ποικιλία αυτή των τσαπελόσυκων.

Καταναλώνονται είτε φρέσκα, ακόμη και κόβοντάς τα απευθείας από το δέντρο, είτε αποξηραμένα, αφού παραμείνουν κάτω από τον ήλιο και ξηραθούν με φυσικό τρόπο, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο.

Εύγευστα και θρεπτικά, αποτελούν μία από τις πιο ονομαστές φυσικές γευστικές απολαύσεις της περιοχής.

Τα φρέσκα σύκα έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες όταν καταναλώνονται με μέτρο. Είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β, C.

Επίσης, τα αποξηραμένα σύκα είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Β1, Β6, φωσφόρου, μαγνησίου και καλίου, ενώ το ασβέστιο που προσδίδουν καλύπτει σημαντικά τις ανάγκες του οργανισμού.

Σημαντική είναι η συνεισφορά των φυτικών ινών στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, τόσο από τα φρέσκα, όσο και από τα αποξηραμένα σύκα .

Σε μικρή ποσότητα (2-3 σύκα) μπορούν να συμπληρώσουν ενεργειακά και γευστικά τα γεύματα, είτε ως σνακ, είτε ως συστατικό μίας σαλάτας ή ενός γλυκίσματος (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, συκομαΐδα κ.ά.).

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99. Kalamata

+(30) 27213 60700