Χόρτα Βραστά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό χόρτα (ζοχοί, ραδίκια, βλήτα)
  •  Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
  • 1 – 2 λεμόνια
  • Νερό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα χόρτα, αφαιρώντας τα ξερά και μαυρισμένα φύλλα. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με αρκετό καθαρό νερό και τα ξεπλένουμε. Τα μεταφέρουμε σε μια δεύτερη καθαρή λεκάνη. Αδειάζουμε την πρώτη και την γεμίζουμε πάλι με νερό.

Συνεχίζουμε να τα πλένουμε, βάζοντάς τα από λεκάνη σε λεκάνη, γεμίζοντας κάθε φορά με φρέσκο νερό (για 5 – 6 πλυσίματα), μέχρι το νερό να μένει καθαρό. Όταν καθαρίσουν, τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίζουν.

Γεμίζουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με νερό (λίγο πάνω από τη μέση) και τη βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε τα χόρτα πιέζοντας ελαφρά μ᾿ ένα πιρούνι.

Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να μαραθούν και να χαμηλώσουν λίγο, συνεχίζοντας το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 25 – 30 περίπου λεπτά, μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας μερικές φορές.

Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με λεμόνι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99, Kalamata