ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

  • 500γρ νερό
  • 50 γρ καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 40 γρ σταφίδα μαύρη
  • 40 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 100γρ πετιμέζι
  • Σουσάμι
  • Δυόσμος φρέσκος
  • Καρπούζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό σε σκεύος και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και βελούδινη κρέμα.

Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα, για να τα ενσωματώσουμε στο μείγμα.

Αδειάζουμε το χυλό σε μπολάκια ή πιάτα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και περιχύνουμε με το πετιμέζι.

Στολίζουμε το πιάτο μας με φρέσκα φύλλα δυόσμου και κύβους από καρπούζι.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99. Kalamata

+(30) 27213 60700