Αποδομημένο ρυζόγαλο με Μεσσηνιακό Φρουτο του Πάθους.

ΥΛΙΚΑ

  • Ρύζι γλασέ
  • Ζάχαρη
  • Γάλα φρέσκο 3,5%
  • Κρέμα γάλακτος ζωϊκή 35%
  • Φυσική βανίλια
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Φρούτα του Πάθους
  • Κανέλα σκόνη
  • Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι γλασέ, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε στο μούλτι τη ζάχαρη και τα σποράκια του λοβού βανίλιας.
Χτυπάμε για 1 λεπτό στο μπλέντερ, μέχρι να διαλυθούν τα σποράκια.

Προσθέτουμε 2 ξυλάκια κανέλας στην κατσαρόλα, με το γάλα και τις φλούδες λεμονιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 20 – 25 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Με το που πάρει βράση το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, τόσο πιο πολύ θα χυλώσει.

Μόλις το ρύζι ξεκινήσει να πήζει, αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη, βάζουμε ένα καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα τρυπητό για να σουρώσουμε το ρύζι από την κρέμα. Μόλις το ρύζι κρυώσει, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Στήνουμε το πιάτο μας με την κρέμα ρυζόγαλου, τα μπαλάκια ρυζιού και τη σάλτσα με φρούτο του Πάθους. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99. Kalamata

+(30) 27213 60700