Ρύζι

Ανήκει στην κατηγορία των αμυλούχων και γι’αυτό είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες. Αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχει, απορροφώνται σταδιακά από τον οργανισμό, προσφέροντας καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου. Παράλληλα, σε συνδυασμό και με την περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες, προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού.

Είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αποτελεί συνοδευτικό κρεατικών, αλλά και κύριο συστατικό πολλών παραδοσιακών πιάτων και γλυκών, όπως γεμιστά, λαχανόρυζο, σπανακόρυζο, αγκινάρες με ρύζι, φακές με ρύζι, ντολμάδες, σούπες, ρυζόγαλο και πολλά άλλα.

Μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με όσπρια (φακές, φασόλια, ροβίτσα/ψιλοφάσουλα), πετυχαίνοντας ένα πολύ θρεπτικό και πλήρες διατροφικά γεύμα για χορτοφάγους και μη.

Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται στη Σπερχογεία η «Γιορτή του Ρυζιού».

Διαβάστε περισσότερα για τη «Γιορτή του Ρυζιού»

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99. Kalamata

+(30) 27213 60700