Μέλι

Το μέλι Ταϋγέτου φτιάχνεται από πολλά διαφορετικά είδη φυτών, ανθών, κ.ά.

Κυρίως συναντάμε το μέλι ελάτης και το μέλι ερείκης. Ωστόσο, υπάρχουν και ποικιλίες μελιού από θυμάρι, ανθόμελο, κουμαριά, φασκόμηλο και πεύκο.

Είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία, το οποίο διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τις ιδιότητές του.

Αποτελείται από σάκχαρα (70-80%), κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη, γεγονός που το καθιστά μια άμεση και γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αντί προσθήκης ζάχαρης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο ζάχαρης σε γλυκά, στο τσάι ή τον καφέ.

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού διαιτολογίου, σε συνδυασμό με κάποιο αρτοσκεύασμα (φρυγανιά, κράκερ, ψωμί, παξιμάδι), με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς ή ως πινελιά στις σαλάτες. Για τους λάτρεις πιο εκλεπτυσμένων επιλογών, μπορεί να συνδυαστεί με σφέλα.

Η κατανάλωσή του με μέτρο είναι απαραίτητη, καθώς μια μικρή ποσότητα μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού.

honey

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99. Kalamata

+(30) 27213 60700