Λουκάνικο με πορτοκάλι

Διαλεχτά κομμάτια χοιρινού κρέατος, με αρώματα από μπαχάρια και πορτοκάλι, καπνιστά και βρασμένα σε κρασί. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα κομματάκια πορτοκαλιού που περιέχουν.

Μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω του τρόπου επεξεργασίας τους.

Όντας ένας εξαιρετικός μεζές για ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο τζάκι, πρωταγωνιστεί στο Καλαματιανό τραπέζι τακτικά όλο το χρόνο.

Καλύπτει σημαντικά τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.

Προσφέρει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Περιέχει αρκετό αλάτι, που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό.

Τα κορεσμένα λιπαρά και το αλάτι που περιέχει, το καθιστούν μία διατροφική επιλογή που είναι προτιμότερο να καταναλώνεται με μέτρο.

Σερβίρεται μόνο του, ψητό στα κάρβουνα, αλλά συναντάται και σε λαχταριστές μεσσηνιακές συνταγές (καγιανάς, ομελέτα, σπετσοφάι κ.ά.).

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Gastronomy

Athinon 99. Kalamata

+(30) 27213 60700